nova mentiz fejrer 10 års jubilæum

— leverer livsmod

Det kan være udfordrende at være menneske! Man skal ofte ned i skildpadde-tempo, når man skal arbejde sig igennem en livskrise. Den hastighed, hvormed en skildpadde bevæger sig, fortæller, at udvikling tager tid, og man må være sårbar for at komme fremad. Man er ofte ”nede og bide i græsset”, før det lykkes at flyve ud i livet igen. Som en sommerfugl der netop er kommet ud af puppen og er klar til at flyve. En personlig forandring med øget selvværd og nye handlemuligheder.

Nova mentiz betyder ”mod til at leve”, og i processen guides man professionelt af terapeuten Solveig Rosenkvist, som ikke er bleg for at give hjemmearbejde eller ordinere ”personlig tid” til egne interesser. Det er ”Solveigsk” at kreere skræddersyet terapi til den enkelte, hvad enten det handler om at bryde gamle mønstre og vaner, finde inspiration i nattens drømme eller at blive taget ved hånden og gå tilbage til fx smertefulde minder – ind i sindets kringelkroge - og vel ude igen føle sig fri til at turde være sig selv – og stå ved det.
Solveig tilbyder professionel støtte til at gå med.
På de 10 år i Nova mentiz er der holdt 7200 samtaler. Flest kvinder er klienter, men de modige mænd kommer også, når de har ondt i livet. Mange vender tilbage for at få hjælp, når livet igen bliver vel broget. Tre temaer udfordrer ofte:

 1. Relationer – flere og flere får udfordringer
  Belastede relationer mellem forældre og voksne børn. Relationer mellem søskende og mellem ægtefæller. Der er en stigende tendens til at bryde relationer, hvilket forårsager mange sår. Inden man når så langt, ønsker flere og flere at investere kræfter i at genskabe relationen, da noget af det sidste, man gør, er at droppe en relation. Bryder man de nære relationer, er det derfor ofte forbundet med megen sorg og smerte.
  Af og til kan det dog være nødvendigt og det sundeste at bryde, fordi det kan være mere smertefuldt og destruktivt at blive i relationen.

 2. Styr på såkaldte overreaktioner
  Mange vil gerne finde ud af, hvorfor uhensigtsmæssige automatreaktioner dukker op ud af det blå, så de over tid kan lære at se dem, før de ”eksploderer” – og dermed kan reagere mere hensigtsmæssigt. Overreaktioner rører oftest ved en tidlig smerte i børnehøjde, og de starter en kædereaktion – en dominoeffekt ind i en dyb og ægte smerte. Hvad er det følelsen i situationen minder en om? Følelser af mindreværd, utilstrækkelighed, ydmygelse og dårlig samvittighed.
  Gennem indsigt og ved at gennemleve følelserne kan vi blive i stand til at acceptere os selv – passe på os selv og vores eget indre barn, ja sætte nye og sunde grænser.

 3. Eksistens
  Tro og eksistentielle spørgsmål fylder mere for flere. Nogle kommer med en kristen eller religiøs overbevisning, og når de rammes af en livskrise, kan de opleve, at ”det med Gud” ikke er, som de forventede eller har lært. Troen tages op til revision, tvivlen er dominerende, og frustrationerne vokser. Solveig skaber et rum, hvor det er tilladt at tænke, tro og tvivle. Hvor det er naturligt og nødvendigt at råbe og tænke højt, inden roen kan sænke sig i sindet, så man kan arbejde videre med det, som fylder. Selv er Solveig en troende kristen, og hun ser det som en ressource. Det udelukker dog ingen. Enhver uanset overbevisning kan få assistance til livet.